ragaujame genmaicha – japoniška arbata su ryžiais

genmaicha (gen mai cha) arbata yra viena iš tradicinių japoniškų žaliųjų arbatų į ją papildomai įdedant spragintų kukurūzų ir kepintų rudų ryžių, kurie suteikia ne tik papildomo kvapo, bet ir šiek tiek aitresnį spragėsių prieskonį ir tuo pačiu sušvelnina aitroką gėrimo skonį. gaunama blyškiai ruda arbata maloniu kvapniu aromatu: truputį sūraus, šiurkštaus skonio su saldžiu prieskoniu, turtinga vitaminu c, puikiai kelia tonusą. genmaicha arbatos sudedamoji dalis, žalioji arbata, vadinama bancha – tai yra grubių lapų žalioji arbata, turinti mažiau kofeino ir daugiau tanino.

prisimenu, iš pradžių tokios arbatos esu gėręs japoniškų patiekalų restoranuose ir tada ji man visai nepatiko, bet kuo toliau, tuo labiau aš pradėjau ją mėgti. kas dieną gerti genmaicha arbatą man greitai pabosta, bet su pertraukomis ją skanauti yra labai malonus užsiėmimas. šios arbatos skonis tikrai labai savotiškas, sunku jį nusakyti, siūlau patiems jos paragauti.

arbata nėra pigi – šis japoniškos genmaicha popierinis maišelis kainavo 18lt, o įsigijau ja skonis ir kvapas parduotuvėje, esančioje europa prekybos centre, vilniuje.

2 komentarai on "ragaujame genmaicha – japoniška arbata su ryžiais"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *